Castelul Karolyi - Carei


Unele dintre obiectivele mele turistice preferate sunt castelele și cetățile. La recomandarea unui amic, am pornit într-o mini aventură prin județul Satu Mare. V-am povestit în postarea anterioară despre Cetatea Ardud, iar acum vă voi prezenta câteva informații despre castel și vom face împreună un mini tur virtual al acestuia.

Castelul Karolyi se află în orașul Carei, județul Satu Mare, chiar în centrul orașului. A fost construit în secolul al XV-lea, servind ca reședință pentru familia Karolyi.

Castelul a fost distrus în anul 1834 de un cutremur, fiind reconstruit. Suprafața pe care se întinde castelul este de 10 hectare, fiind declarat în anul 1982 drept parc dendrologic ocrotit.

Castelul se poate vizita în întregime, în schimbul unei taxe foarte mici, 1 leu sau 2 lei/ persoană (nu mai rețin exact suma). În interiorul castelul se află trei expoziții permanente și anume:

  • obiecte descoperite în zonă;
  • expoziÈ›ie cu mobilier de epocă;
  • expoziÈ›ie de trofee din Africa de Sud (animale împăiate) - din motive personale am decis să nu postez acele fotografii cu animalele împăiate.
De-al lungul celor 2 etaje se regăsesc câte 20 de camere pe fiecare nivel, găzduind în trecut peste 60 de suflete. Dispune atât de săli de primire a oaspteților, cât și de săli de bal, de petrecere a timpului liber și o bibliotecă cu peste 2000 de volume în mai multe limbi. De asemenea, sistemul de încălzire cu aer cald este asemănător celui de la Castelul Peleș.

Se spune chiar că între Cetatea Ardudului și Castelul Karolyi ar exista un tunel secret care facea legătura între cele două locații.

Împrejurimile castelului sunt acum amenajate sub forma unui parc, fiind accesibil tuturor celor care vor să-l viziteze. Până veți ajunge pe la castel, dacă nu ați făcut-o deja, vă las aici fotografiile care cu siguranță vă vor convinge să-l vizitați cu prima ocazie.


 Voi aÈ›i fost la Castelul Karolyi? Cum vi s-a părut?
























Share this:

, , , ,

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu