La Cetățuie



Cetățuia este unul dintre cele mai cunoscute și mai atractive locuri din Cluj-Napoca. Locul în care îi ducem pe cei care vizitează Clujul, locul în care s-au înfiripat multe iubiri, locul cu priveliștea de vis, locul unde se fac cele mai reușite poze, locul în care se face sport și locul unde sunt multe scări de urcat.

Haideți să vă spun câteva cuvinte despre istoricul locului. Cetățuia este o fortificație habsburgică care a fost ridicată între anii 1715 - 1735, pe dealul cu același nume, cu scop de apărare. Cu ajutorul fortăreței se asigura controlul asupra orașului. De asemenea, a fost utilizată și ca închisoare pentru o perioadă de timp.

Spuneam mai sus că este locul în care îi ducem pe cei care vin în vizită deoarece, fiind situată la o înalțime de 405 metri, se pot identifica ușor multe clădiri din oraș. În fotografie (de la stânga la dreapta) se pot observa Biserica Catolică "Sf. Mihail" Cluj-Napoca, Opera Maghiară, Casa de cultură, Primăria, Parcul Central și punțin din Campusul Studențesc Hașdeu. 

"- Ce faci frumoaso? Ne vedem în seara asta la Cetățuie?" Cu siguranță, este locul preferat de îndrăgostiți. Doi îndrăgosțiti, frumos, admiră peisajul și își declară iubirea unul altuia. După plimbare, cu o cină romantică la restaurantul de lângă, el îi va cuceri inima.

Fotografiile de la Cetățuie sunt nelipsite dintr-o vizită în Cluj. În orice moment al zilei amintirile și selfieurile imortalizate vor face furori pe rețelele de socializare și vor strânge multe like-uri.

Datorită scărilor care duc la Cetățuie, sportivii preferă acest loc întrucât se pot face exerciții diversificate.

V-am povestit atât de multe lucruri, însă nu v-am spus cum se ajunge. Este foarte ușor de găsit întrucât pe dealul Cetățuii se află Hotelul Belvedere, care se zărește din departare, fiind un punct de reper facil. De asemenea, este situat în zona Parcului Central, spre Opera Maghiară. Accesul este gratuit, fiind accesibil la orice oră din zi și din noapte. 

Dacă ajungeți prin Cluj, nu uitați să vizitați unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș - Cetățuia. Înarmați-vă cu telefoane și aparate foto încărcate, căci veți avea multe poze de făcut.

Ați vizitat Cetățuia? Ce părere aveți despre acest loc?

Fotograf: Marin Bebe











Share this:

, , , , , ,

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu